Arbowet en gehoorbescherming

Slechthorendheid door lawaai staat in de top 3 van meest voorkomende beroepsziekten. Een niveau vanaf 80dB kan het gehoor al beschadigen. Het is daarom wettelijk vastgelegd dat werkgevers gehoorbescherming beschikbaar moeten stellen aan hun werknemers bij dagelijkse blootstelling aan geluid boven de 80 dB. De Arbowet en gehoorbescherming, welke regels gelden er precies?

Safety first

professionele gehoorbeschermingZorgen voor uw mensen is zorgen voor uw bedrijf. Ook op het gebied van horen en oren. In werksituaties is het belangrijk om goed te kunnen horen en te kunnen communiceren met elkaar. Zowel vanuit werkperspectief als veiligheidsoogpunt bezien. Dit kan lastig zijn als het ‘lawaainiveau’ hoog is. Bovendien is het belangrijk dat het gehoor van uw mensen goed wordt beschermd, wanneer het wordt blootgesteld aan normoverschrijdende belastingniveaus.

Arbowet en gehoorbescherming

Wanneer is gehoorbescherming verplicht? Het gevaar van lawaaislechthorendheid begint op de werkvloer bij 80 dB. Boven deze waarde moet u volgens de Arbowet gehoorbescherming aanbieden. De noodzaak van een veilig volume moet ook in de RI&E worden opgenomen. Bij 83 dB is het geluidsvolume twee keer zo hoog en mag uw werknemer nog maar 4 uur zonder gehoorbescherming werken, waarbij er geen onacceptabel grote kans op gehoorschade mag bestaan. In de overige 4 uur mag dan geen hoog geluidsniveau meer voorkomen. U bent verplicht gehoorbescherming aan te bieden als de dagdosis gemiddeld hoger is dan 85 dB.

Waarom kiest u NOIZEZZ professionele gehoorbescherming voor uw organisatie?

NOIZEZZ inventariseert de geluidsbelasting en gewenste bescherming voor uw organisatie en uw mensen. U ontvangt van ons passende oplossingen voor iedere situatie in uw organisatie die samenhangt met gehoorbescherming. Onze gehoorbescherming is voorzien van CE markering, EN 352-2. Hiermee voldoet ze aan de eisen van de Arbowet.

Passende oplossingen

Er zijn verschillende typen professionele gehoorbescherming voor iedere situatie in uw organisatie. Welke soort gehoorbescherming u kiest, kunt u bepalen in overleg met uw werknemer en met ons.

Unieke otoplastieken

In bedrijven en organisaties zijn otoplastieken (op maat gemaakte gehoorbescherming) de beste oplossing voor geluidsvraagstukken als u kwaliteit, comfort en veiligheid wilt. Gezien de levensduur en het intensieve gebruik zijn otoplastieken bedrijfseconomisch een goede investering (duurzaam) en tegelijkertijd milieuvriendelijk. Schuimpjes lijken goedkoper, maar zijn op termijn duurder, omdat ze niet herbruikbaar zijn. Oorkappen lijken een goed alternatief, maar de spraakverstaanbaarheid gaat hiermee verloren. En daarmee tegelijkertijd de veiligheid.

Ons laboratorium maakt speciaal voor uw mensen zeer comfortabele otoplastieken. NOIZEZZ otoplastieken met filter zorgen ervoor dat de oren beschermd zijn, maar dat uw medewerkers elkaar kunnen blijven verstaan en omgevingsgeluiden kunnen detecteren. De otoplastieken kunnen wij voor uw mensen specifiek op uw branche of organisatie toespitsen. U kunt hierbij denken aan:

  • Het aanbrengen van een detectiekogel
  • Een huisstijl die in diverse kleuren mogelijk is
  • Een draagkoordje met trekontlasting
  • Een aansluiting op een portofoon of telefoon

Professionele gehoorbescherming voor uw flexmedewerkers

NOIZEZZ heeft naast de op maat gemaakte otoplastieken ook twee soorten gehoorbescherming in het assortiment die direct bruikbaar zijn. Voor deze twee soorten gehoorbescherming hoeft geen afdruk gemaakt te worden van de gehoorgang. Hiermee kunt u ook uw flexmedewerkers en uitzendkrachten een goede bescherming bieden.

NOIZEZZ Plug & Play gehoorbescherming
De Plug & Play gehoorbescherming is een one size fits all oordop. De dopjes kunnen direct gebruikt worden en zijn herbruikbaar.

NOIZEZZ Premium gehoorbescherming
Onze bekende Premium oordopjes hebben het unieke ‘knikje’ dat de vorm van de gehoorgang volgt. Door de ergonomische vorm dragen ze zeer comfortabel en steken ze niet uit. Ideaal voor bijvoorbeeld onder een (bouw)helm. Ze worden geleverd met vier verschillende maten dopjes (S,M,L, XL) in de verpakking, waardoor er voor elke werknemer een goede pasvorm bij zit voor beide oren. Ook NOIZEZZ premium gehoorbescherming is herbruikbaar.

Heeft u nog vragen over de Arbowet en gehoorbescherming? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Neemt u gerust contact met ons ; wij helpen u graag!