Draag gehoorbescherming ook met carnaval

Zelfs korte blootstelling aan lawaai kan leiden tot gehoorschade. Doe dus oordopjes in als je met carnaval op lawaaierige plekken vertoeft. Deze klemmende boodschap komt van KNO-arts Ferdinand Timmer van het Amphia Ziekenhuis. Timmer: “We zien dat het aantal mensen met gehoorschade toeneemt, vooral bij jongeren. Velen verbazen zich erover dat de muziek met carnaval altijd zo keihard aan staat. Iedereen weet dat het niet goed is, maar met carnaval lijkt het alsof dat normaal is.”

Kwestie van gewenning

Volgens kno-arts Susanne Balter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens de carnavalsperiode wordt genoemd is het een kwestie van gewenning om gehoorbescherming te dragen. “Wij vinden het heel belangrijk om ouders en kinderen bewust te maken van de risico’s van te harde muziek. Oordopjes zouden uiteindelijk net zo gewoon moeten worden als het dragen van een helm tijdens het skiën.”

Voor carnaval adviseren wij de NOIZEZZ premium medium gehoorbescherming. Het aantal decibellen wordt teruggedrongen, maar je kunt de mensen met wie je tijdens het carnavallen staat te praten nog steeds goed verstaan. En door de 4 verschillende maten zitten ze ook nog eens heel comfortabel.

NOIZEZZ wel de beat, niet de piep

Bronnen: BN De stem en doof.nl