Motor gehoorbescherming

Voor motorrijders en circuitbezoekers

NOIZEZZ® Motor

Ook verkrijgbaar als Universele oordop.

Wel de sensatie, niet de ruis.

De speciale motoroordopjes van NOIZEZZ filteren het schadelijke geluid van motoren, luide uitlaten en windruis, maar laten de beleving in tact. Onze PF-filters beschermen je gehoor tegen de schade die het luide geluid van motorrijden met zich meebrengt, maar behoudt een perfecte spraakverstaanbaarheid. Zo kun jij nog gewoon een gesprek blijven voeren en blijf je je bewust van de omgeving.

Adviesprijs vanaf € 119,50

Waarom gehoorbescherming bij motorrijden en motorsport?

Motoren en geluid horen bij elkaar. Maar dat geluid overschrijdt vaak het niveau waarop gehoorschade kan ontstaan. Dit geldt voor zowel recreatief motorrijden als motorsporten op twee én op vier wielen, ook als toeschouwer. Als motorrijder heb je naast het geluid van de motor, ook nog te maken met de schadelijke effecten van windruis. Bij hoge snelheden of lange ritten leiden geluid en windruis tot vermoeidheid en hoofdpijn en op de langere termijn kan dit leiden tot gehoorschade.

NOIZEZZ maakt speciale motoroordopjes die ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van motorsport of motorrijden. Met de motoroordopjes kun je omgevingsgeluid nog horen, zonder dat je gehoor schade oploopt. De oordoppen steken niet uit zodat je deze als je zelf rijdt, comfortabel onder een helm kunt dragen. Zo kun je onbezorgd van je hobby of sport genieten; NOIZEZZ® heeft de perfecte gehoorbeschermer voor jou.
Hulp nodig met het kiezen van de filter die voor jou het meest geschikt is? Bekijk onze beschikbare filters of neem contact met ons op.

Wat zijn de mogelijkheden?

Kleuren

Liever discreet beschermd of laat je graag zien dat jij je gehoor goed beschermd? Kies uit een breed aanbod aan kleuren. Download hier onze kleurenkaart.

Aanpakje

Aan de motoroordopjes kan een “aanpakje” worden bevestigd. Dat is handig tijdens het inzetten of uitnemen van de oordopjes.

Hoe werkt het aanmeten van motoroordopjes?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.

Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.

Wat klanten zeggen over NOIZEZZ® Motor

Het maatwerk van NOIZEZZ is echt een aanvulling op mijn werk. Pasvorm is heel prettig en ik kan het de hele dag onder mijn helm dragen.

Geen last van windruis maar kan gewoon nog heerlijk luisteren naar muziek! Geen onnodige druk in mijn oren waardoor ik nu nog langer kan motorrijden zonder zorgen!

Vroeger reden we op het circuit nooit met gehoorbescherming. Daar heb ik achteraf gehoorschade aan overgehouden; gebruik nu graag mijn Ducati-rode oordoppen.