Motorrijden oordopjes

Oordoppen voor motorrijders en circuitbezoekers

Motorrijden staat bekend om de sensatie van vrijheid dat het geeft. Of je nu voor snelheid gaat, liever een mooie tocht maakt of wekelijks vele kilometers op de motor aflegt: NOIZEZZ heeft speciaal voor jou motorrijden oordopjes ontworpen om je gehoor te beschermen tijdens het motorrijden. Ontdek onze motorrijden oordopjes hieronder, voor een veilige en comfortabele rit!

Wel de sensatie, niet de ruis met onze maatwerk motorrijden oordopjes

Onze maatwerk motorrijden oordopjes filteren het schadelijke geluid van luide uitlaten, motoren en windruis, maar laten de beleving in tact. Met onze PF-filters wordt je gehoor beschermd tegen de schade die wordt veroorzaakt door het luide geluid van motorrijden, terwijl een perfecte spraakverstaanbaarheid behouden blijft. Zo kun je gewoon gesprekken blijven voeren en blijf je alert op je omgeving.

Adviesprijs vanaf €124,-

Waarom oordopjes bij motorrijden en motorsport?

Motoren en geluid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echter, het geluidsniveau bij motorrijden overschrijdt vaak de grens waarop gehoorschade kan ontstaan. Dit geldt voor zowel recreatief motorrijden als motorsporten op twee- en vierwielers, ook voor toeschouwers. Naast het geluid van de motor, heeft de motorrijder ook te maken met schadelijke effecten van windruis. Bij hoge snelheden of lange ritten kan het geluid en de windruis leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn, en op lange termijn kan dit tot gehoorschade leiden.

NOIZEZZ heeft speciale motorrijden oordopjes ontwikkeld, zodat je optimaal kunt genieten van motorsport of motorrijden zonder je gehoor te beschadigen. Met de motoroordopjes blijf je het omgevingsgeluid horen, terwijl je gehoor beschermd blijft. De oordopjes steken niet uit, zodat je ze comfortabel onder je helm kunt dragen als je zelf rijdt. Op deze manier kun je onbezorgd van je hobby of sport genieten; NOIZEZZ® heeft de perfecte gehoorbeschermer voor jou.

Hulp nodig bij het kiezen van de filter die het meest geschikt is voor jou? Bekijk onze beschikbare filters of neem contact met ons op.

Eigenlijk zouden oordoppen, net als een helm, bij de standaarduitrusting van elke motorrijder moeten horen

Wim Mulder, KNMV-directeur

Wat zijn de mogelijkheden?

Kleuren

Liever discreet beschermd of laat je graag zien dat jij je gehoor goed beschermd? Kies uit een breed aanbod aan kleuren. Download hier onze kleurenkaart.

Aanpakje

Aan de motoroordopjes kan een “aanpakje” worden bevestigd. Dat is handig tijdens het inzetten of uitnemen van de oordopjes.

Hoe werkt het aanmeten van motorrijden oordopjes?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.

Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.

Wat klanten zeggen over NOIZEZZ® Motorrijden oordopjes

Het maatwerk van NOIZEZZ is echt een aanvulling op mijn werk. Pasvorm is heel prettig en ik kan het de hele dag onder mijn helm dragen.

Geen last van windruis maar kan gewoon nog heerlijk luisteren naar muziek! Geen onnodige druk in mijn oren waardoor ik nu nog langer kan motorrijden zonder zorgen!

Vroeger reden we op het circuit nooit met gehoorbescherming. Daar heb ik achteraf gehoorschade aan overgehouden; gebruik nu graag mijn Ducati-rode oordoppen.