FAQ

Custom

NOIZEZZ Custom gehoorbeschermers gaan gemiddeld 4 jaar mee. Na 1 jaar is het aan te raden om de NOIZEZZ te laten lektesten. De gehoorgang verandert in de loop der tijd. Deze verandering kan ervoor zorgen dat de gehoorbeschermers niet meer de optimale bescherming bieden.

Premium en Plug&Play

De NOIZEZZ Premium en Plug&Play gehoorbeschermers gaan bij regelmatig dragen ongeveer 6 maanden mee. Dit hangt mede af van de hoeveelheid oorsmeer in je oor. Het oorsmeer tast het materiaal aan. Het is daarom heel belangrijk dat de oordopjes schoongemaakt worden na ieder gebruik. Als je oordopjes wilt die niet slijten, adviseren wij de op maat gemaakte oordopjes.

Om de optimale werking van de NOIZEZZ te garanderen is het aan te raden om de NOIZEZZ gehoorbeschermers regelmatig schoon te maken.

Custom

Verwijder het eventueel aanwezige oorsmeer in de NOIZEZZ opening met de oorsmeerpen. Maak de NOIZEZZ schoon met de Noizezz CleaningSet of Cleaning spray.

Voor een optimale werking en levensduur is het van belang dat het product goed wordt onderhouden. Producten die in het oor worden gedragen worden blootgesteld aan huidzuren en cerumen. Wanneer dit zich ophoopt kan dit de producteigenschappen negatief beïnvloeden.

De frequentie van het reinigen is sterk afhankelijk van het gebruik, de hoeveelheid cerumen en de omgeving waar het NOIZEZZ product aan blootgesteld wordt. Dit kan variëren van vrijwel dagelijks tot maandelijks. Controleer altijd je product visueel op vuil en/of defecten voor je deze in gebruik neemt.

Nee, dat hoeft niet. Wanneer je het product reinigt volgens de instructies en met de producten uit de CLEANING Set worden de eigenschappen van de filters niet beïnvloedt.

Ja, de CLEANING producten geschikt voor al onze universele en maatwerk producten. Let er wel op dat eventuele elektronica altijd wordt verwijderd. RIC Oorstukjes, CUSTOM Active Com en CUSTOM Sleeves producten uit ons laboratorium kan de elektronica van worden losgekoppeld.

Wij adviseren sterk om de door NOIZEZZ geleverde reinigingsmiddelen te gebruiken. (Agressieve) Chemicaliën en alcohol kunnen onvoorziene effecten hebben op het materiaal en de filters. Reinigingsproducten die vanuit NOIZEZZ worden geleverd zijn geschikt voor al onze oorstukjes, gehoorbeschermers en specials.

Ja, wij adviseren je de filters te vervangen. Wanneer deze in de was terecht komen kunnen ze (te) warm worden, en er stroomt veel water/vuil/wasmiddel door het filter heen. Deze kunnen hierdoor beschadigd zijn geraakt.

Jazeker, filters kun je ook los kopen.

Ja, dit hangt er vanaf waar u de gehoorbescherming voor wilt gebruiken. Bij sommige activiteiten is het beter als u hier een ander type filter voor gebruikt. Filters zijn los te koop en eenvoudig zelf te verwisselen.

Maar let op, er zijn twee formaten filters; dunne filters en bredere (muziek) filters.
De dunne filters zijn er in 4 verschillende dempingen, allen met een andere kleur en zijn onderling met elkaar te verwisselen.
De bredere (muziek) filters zijn er ook in 4 verschillende dempingen, met ieder hun eigen kleur en zijn ook onderling met elkaar te verwisselen. Ook hebben we een speciale schietfilter, deze heeft hetzelfde formaat als de bredere (muziek) filter en is dus te verwisselen met de muziekfilter.

Ezelsbruggetje: Rood = Rechts
Op 1 van uw op maat gemaakte oordopjes staat een rode tekst, deze oordop is voor uw rechteroor.
In uw andere oordop staat een zwarte tekst, deze is voor in uw linker oor.

Bij de universele oordopjes is er geen verschil tussen links en rechts.

De gewone filters hebben een genuanceerde demping. Dit houdt in dat ze bij bepaalde frequenties meer of minder dempen.
De muziekfilters hebben een vlakke demping. Dit houdt in dat ze nagenoeg bij iedere frequentie hetzelfde dempen. Het is alsof je de muziek met een volumeknop iets zachter zet. Hierdoor zijn muzikale nuances perfect hoorbaar.

Bij de aankoop van producten in de webshop heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens jou. Tijdens deze termijn kan het voorkomen dat je toch afziet van je aankoop. Als je van jouw herroepingsrecht gebruik maakt, zal je het product met alle geleverde toebehoren en in de originele (ongeopende) verpakking aan NOIZEZZ retourneren, conform de door NOIZEZZ verstrekte instructies.

Hoe kan ik mijn universele oordoppen retourneren?
Wanneer je een product retour stuurt is het belangrijk om altijd jouw ordernummer te vermelden. Deze vind je op de pakbon. Je kunt het product vervolgens opsturen naar:

Retouradres 
Sounds Perfect B.V.
Afd. Retouren
Wijkermeerstraat 16
2131HA, Hoofdddorp

Kosten in geval van herroeping
Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, dien je de kosten voor de retourzending zelf te dragen. Stuur je de complete bestelling retour dan ontvang je het volledige aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de bestelling terug. De terugbetaling geschiedt binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending.