otoplastieken

Otoplastieken

Heb je regelmatig bescherming nodig ter voorkoming van gehoorschade of voor de uitoefening van je beroep? Ben jij een fervent musicus, beveiliger, crewmember, motorrijder, metaalbewerker, feestganger, hobbyist, politieagent of docent? Speciaal voor langdurig en frequent gebruik maakt NOIZEZZ maatproducten met een unieke pasvorm.

Otoplastieken worden op basis van een oorafdruk van jouw oor gemaakt. Op maat gemaakte gehoorbescherming van NOIZEZZ zit dus letterlijk als gegoten. Ze dragen prettig en kunnen vaak in en uitgedaan worden. Voor gehoorbeschermers op maat is een goede afdruk nodig van de oren. In vaktermen is een goede afdruk een lange afdruk, voorbij de tweede knik en gemaakt van een middenviscositeit materiaal voor een goede afsluiting. Alleen zó zorgen de gehoorbeschermers voor het beste resultaat: ultiem draagcomfort en een optimale demping.

Otoplastieken zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er volledig gesloten oordopjes (geschikt voor zwemmen en slapen) en oordopjes met een filter. Bovendien zijn er speciale maatwerkproducten voor security medewerkers, voor muzikanten of coureurs. Zo kunnen wij speakers voor navigatie in de oordopjes verwerkten of worden de oordopjes geschikt gemaakt voor in-ear-monitoring.

Voor professionele oorafdrukken maak je een afspraak in ons laboratorium of ga je naar een van onze aangesloten audiciens.

Meer informatie over otoplastieken

Oorstukjes

Voor veel typen hoortoestellen zijn oorstukjes nodig die op maat worden gemaakt, zodat zij passen bij de gehoorgang en oorschelp. Op maat gemaakte oorstukjes zitten vaak vele malen comfortabeler dan de universele siliconen dopjes (domes). Niemand heeft dezelfde gehoorgang; een universele pasvorm is daarom niet optimaal. Comfort bij iets wat je elke dag draagt is daarom wel zo fijn.

Het maken van oorstukjes is een andere tak van sport dan gehoorbescherming, maar in de ondersteuning van mensen met gehoorverlies zeker zo belangrijk. NOIZEZZ is in 2018 eigenaar geworden van het welbekende laboratorium FORMAAT. De kennis, processen en als aller belangrijkste de specialisten van beide laboratoria zijn samengevoegd onder de noemer NOIZEZZ. Met een gecombineerde kennis van ruim 30 jaar levert NOIZEZZ hoogwaardige oorstukjes voor gehoortoestellen met een zeer stabiele kwaliteit en uitstekende pasvorm. Bekend zijn de steunframe’s voor CI’s met tweede microfoon en het precisiewerk bij het maken van siliconen oorstukjes voor baby's. Het assortiment gekleurde sieroorstukjes en sieraden voor hoortoestellen wordt nog steeds uitgebreid.

In overleg met je audicien kun je aangeven welk soort en type oorstukje in ons lab vervaardigd kan worden.

Meer informatie

Waarom maatwerk?

Als je vaak gehoorbescherming nodig hebt, kies dan voor maatproducten. De investering verdient zich dubbel en dwars terug. Ze voelen als 'second skin'; ze worden immers aangemeten op jouw oren en gaan lang mee.

Wie frequent gebruik maakt van gehoorbeschermers, of gewoon de beste oplossing wil, kan het beste kiezen voor op maat gemaakte gehoorbescherming. Op maat gemaakte oordopjes, ook wel otoplastieken genoemd, sluiten qua pasvorm naadloos aan op de vorm van de gehoorgang. Dit geeft groot draagcomfort ten opzichte van 'gewone oordopjes'. Er is immers geen oor hetzelfde. Het voordeel van otoplastieken is bovendien dat ze veel langer meegaan. Natuurlijk vind je ook in deze maatwerkproducten onze speciale filters, passend voor elke specifieke geluidsomgeving.

Om ze aan te laten meten ga je naar een NOIZEZZ dealer of neem je contact op met NOIZEZZ.

bekijk onze maatwerk producten

Over het NOIZEZZ lab

Kleine geschiedenis van ons lab. We werken al sinds 1976 aan oorstukjes. En sinds 2009 aan de beste gehoorbescherming. Eind 2016 hebben Laboratorium Formaat en NOIZEZZ lab hun krachten gebundeld in Haarlem. Nog altijd verbeteren we onze producten waar nodig. Onze missie is niet voor niets; Listen with care.

NOIZEZZ en laboratorium FORMAAT zijn vanaf 1 oktober 2016 geïntegreerd. NOIZEZZ benaderde FORMAAT vanuit de ambitie om met NOIZEZZ door te groeien naar een uitstekend georganiseerd en geoutilleerd laboratorium met Nederlands vakmanschap. FORMAAT zag de aansluiting en toegevoegde waarde. Beide laboratoria brengen met hun teams jarenlange expertise en ervaring in. NOIZEZZ op het gebied van gehoorbescherming, FORMAAT op het gebied van oorstukjes. Directeur Haske Eshuis: “Met deze bundeling van vakkennis, ervaring en de handwerkkunde skills van onze oor-techniekers in beide disciplines, bieden we de markt een kwalitatief uitzonderlijk hoog dienstverleningsniveau en nieuwe innovaties, nationaal en internationaal.”

maatwerk kleurenkaart

download de kleurenkaart
Ruim 500 verkooppunten in Nederland & België
100% Nederlands product
2 werkdagen levertijd

Verschillende filters

NOIZEZZ mild
Gebruik: Situaties waarin je meer rust wilt, Vliegtuigbemanning, Tandartspraktijk/dierenartspraktijk
  • Demping: Mild
NOIZEZZ medium
Gebruik: Uitgaan, Festivals, Horeca personeel, Sportdocenten
  • Demping: medium
NOIZEZZ strong
Gebruik: Motor- of cabriorijders, Circuitbezoek, Gevoeligheid voor geluidsprikkels van buitenaf, Hobby: in en om het huis
  • Demping: medium
NOIZEZZ extreme
Gebruik: Zware industrie, Bouw, Ongestoord studeren en lezen
  • Demping: extreme

Werking filters

De speciaal ontwikkelde Noizezz filters zijn zo ontwikkeld dat de spraakverstaanbaarheid optimaal blijft. In hard geluid worden je oren beschermt, maar kun je nog wel gewoon een gesprek voeren zonder te schreeuwen.

NOIZEZZ dempingstabellen NOIZEZZ CE certificaten ISO 9001:2015 certificaat

Zoek een verkooppunt

Je koopt NOIZEZZ gehoorbeschermers bij meer dan 500 verkooppunten (o.a. opticiens/audiciens, motor- en muziekzaken) in Nederland of online.  Op maat gemaakte gehoorbescherming koop je via opticiens/audiciens of je neemt contact op met ons.

ontdek onze winkelzoeker
Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief!