NOIZEZZ en laboratorium FORMAAT zijn geïntegreerd. Eshuis Holding benaderde FORMAAT vanuit de ambitie om met NOIZEZZ door te groeien naar een uitstekend georganiseerd en geoutilleerd laboratorium met Nederlands vakmanschap. FORMAAT zag de aansluiting en toegevoegde waarde. Beide laboratoria brengen met hun teams jarenlange expertise en ervaring in. NOIZEZZ op het gebied van gehoorbescherming, FORMAAT op het gebied van oorstukjes. Directeuren Petra Spigt en Haske Eshuis: “Met deze bundeling van vakkennis, ervaring en de handwerkkunde van onze oor-technieker in beide disciplines, bieden we de markt een kwalitatief uitzonderlijk hoog dienstverleningsniveau. Nationaal en internationaal.”  

NOIZEZZ en Lab FORMAAT hebben een compleet en gevarieerd aanbod in professionele gehoorbescherming en oorstukjes. Petra Spigt is met Lab FORMAAT een naam in de branche. Zij beschikt over een grote vakkennis en expertise en heeft zich gedurende haar gehele carrière ingezet om deze kennis toegankelijk te maken voor audiciens en KNO-artsen. Klanten uit het hele land weten haar te vinden. NOIZEZZ Gehoorbescherming is resultaat van jarenlang intensief onderzoek en productontwikkeling. Spraakverstaanbaarheid, comfort en onzichtbaarheid bij het dragen zijn leidend. De kwaliteit van NOIZEZZ gehoorbeschermers ligt in de unieke filters en het ergonomisch ontwerp van de dopjes. NOIZEZZ produceert twee retail-lijnen; haar laboratorium verzorgt de maatwerkproducten.

Eshuis: “De overname past in de ambitie van beide partijen om klanten een bijzonder persoonlijke dienstverlening met uitmuntende producten te bieden. De combinatie van beide expertises creëert een schaalvergroting waarmee we onze klanten een compleet productassortiment gehoorbeschermers en oorstukjes kunnen bieden.” Spigt: “We gaan daarbij bewust niet mee in de trend van massaproductie en tussenhandel tegen bodemprijzen. We zijn eigenwijs. We blijven het verschil maken door de nadruk op vakwerk en kwaliteit, met de klant centraal. Nieuwe technologie zoals 3D-printing zal worden ingezet voor het maken van halffabricaten; maar afronding van eindproducten blijft het terrein van onze oor-technieker. Met de handen dus, vakmanschap; kijken, voelen, slijpen, ‘molden’; neus in het stof.”

In 2017 zullen lab FORMAAT en NOIZEZZ fysiek samengaan.