Oordopjes voor schietsport

Voorkom gehoorschade!

Oordopjes voor schietsportTijdens de jacht of op de schietvereniging wordt er veelvuldig geschoten. Een schot lossen produceert enorm veel geluid. Sterker nog, het geluidsniveau loopt als snel op tot 160 dB! Dit niveau overstijgt niet alleen de veiligheidsgrens (vanaf een acht uur lange blootstelling aan 80 dB), maar ook de pijngrens (bij 120-140 dB). Één klap kan dus al behoorlijk wat gehoorschade veroorzaken! Aangezien jagers en sportschutters zich in het veld en op de schietbaan herhaaldelijk blootstellen aan deze geluidswaarden, is het niet meer dan logisch om het gehoor op een juiste wijze te beschermen.

Dé oordopjes voor schietsport- en jachtliefhebbers

NOIZEZZ heeft speciale gehoorbescherming ontwikkeld voor de jacht en de schietsport. Deze gehoorbescherming heeft een uniek impuls filter dat beschermt tijdens het schieten. Het filter heeft twee standen; een impulsmodus en een full block modus. Door middel van een klepje op het filter kun je bepalen hoe je je filter wilt gebruiken. De impulsstand dempt harde impulsgeluiden zoals knallen, waarbij de omgevingsgeluiden nog wel goed hoorbaar blijven. Wel zo veilig en handig in situaties waarin je je gehoor niet geheel wilt afsluiten. Het gehoor wordt op deze manier beschermd tegen de harde knallen, maar het omgevingsgeluid – zoals dierengeluiden of noodzakelijke commando´s – blijf je wel opmerken.

Indien er wel een totale afsluiting vereist is, kun je de full block stand gebruiken. Deze stand dempt maximaal al het geluid om je heen.

Op maat gemaakte oordopjes of universele?

De keuze tussen universele en op maat gemaakte oordopjes (otoplastieken) hangt vaak af van de gebruiksfrequentie. De werking/demping is het zelfde, maar het verschil zit in het gebruikersgemak en comfort. Schietsport fanaat? Dan kun je op maat gemaakte oordopjes laten maken. Ze zijn iets duurder dan universele oordopjes met NOIZEZZ shoot filter, maar ze zitten dan ook perfect in je oren en gaan veel langer mee indien je ze goed onderhoudt.

Ideaal, beide oordopjes steken niet uit het oor, waardoor ze gemakkelijk te dragen zijn onder een communicatie-headset of onder oorkappen, wanneer een dubbele bescherming nodig is.