Oordopjes voor zwemmen gebruiken? Ja!

Oordopjes voor zwemmenHet oor is over het algemeen bestand tegen vloeistoffen en vocht. Het grootste deel van het water dat het oor binnenkomt, komt vanzelf weer uit het oor. Toch komt het regelmatig voor dat er oorpijn ontstaat na het zwemmen. Dit kan direct na het zwemmen zijn, maar ook enkele uren tot dagen na het zwemmen. Bij directe pijn komt het meestal doordat water in het oor ervoor zorgt dat er een verhoogde druk of een verstopping ontstaat. Dit kan erg pijnlijk zijn. Bij een gezond oor komt het water niet voorbij het trommelvlies, maar kan het wel even blijven hangen. De pijn hoort echter snel te verdwijnen op het moment dat het water weer het oor is uitgelopen. Maar wanneer de pijn langer aanhoudt, is de kans groot dat er sprake is van een gehoorgangontsteking, ook wel ‘zwemmersoor’ genoemd. Door het gebruik van zwemoordopjes voorkom je dat er (vervuild) water in het oor binnenkomt, waardoor de kans op oorpijn of een oorontsteking aanzienlijk vermindert.

Wat is een zwemmersoor?

Een ‘zwemmersoor’ betreft een vorm van gehoorgangontsteking. Deze ontsteking van het buitenoor ontstaat in veruit de meeste gevallen doordat er water en bacteriën achterblijven in de gehoorgang. De ziekteverwekkende micro-organismen die achterblijven veroorzaken de klachten en symptomen die zo kenmerkend zijn voor een gehoorgangontsteking: jeuk, pijn en een loopoor.

Kinderen en mensen die met regelmaat in en op het water van hun sport en passie genieten, zijn extra kwetsbaar. In de gehoorgang zit oorsmeer, wat een bepaalde zuurgraad heeft om het oor te beschermen tegen bacteriën van buitenaf. Zit er te weinig oorsmeer in het oor of wordt de zuurgraad verstoord door bijvoorbeeld veelvuldig zwemmen of chloor, dan kunnen bacteriën een goede voedingsbodem vinden.

Zwemoordopjes gebruiken bij een gevoelig trommelvlies of buisjes

Volwassenen en kinderen met buisjes of gaatjes in het trommelvlies hebben regelmatig pijn bij het zwemmen doordat er water in het oor loopt. Door het gebruik van zwemoordopjes kun je blijven genieten in het zwembad of de zee, zonder dat je achteraf last hebt van oorpijn of een loopoor. NOIZEZZ waterdichte zwemoordopjes sluiten de gehoorgang hermetisch af, waardoor er geen vocht in het oor komt. Zo kan je toch met een rustig en veilig gevoel het water in.

Zwemoordopjes voor kinderen

Heeft je kind regelmatig oorpijn na het zwemmen? Dit komt bij veel kinderen voor. Het is warm en vochtig in de gehoorgang na het zwemmen, kortom de ideale omgeving voor bacteriën en ontstekingen. Kinderen zijn hier bovendien nog eens extra gevoelig voor. Omdat oordopjes de druk op de oren verminderen tijdens het zwemmen en water uit de oren weren, hebben veel kinderen baat bij zwemoordopjes. De NOIZEZZ Premium Aqua (het kleinste maatje in de verpakking) is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

zwemoordoppen aanmeten

Zwemdoppen op maat

Wanneer je last hebt van gevoelige gehoorgangen of vaak in of op het water te vinden bent, zijn comfortabele zwemoordoppen wel zo prettig. De zwemdoppen op maat van NOIZEZZ voelen als een ‘second skin’ en sluiten perfect af waardoor er geen water in het oor kan komen. De zwemoordopjes worden immers speciaal aangemeten op jouw oren en zitten letterlijk als gegoten. Bovendien ontstaat er geen druk op het oor tijdens gebruik en voelen ze prettig aan onder een badmuts. Ook hoef je niet bang te zijn om de op maat gemaakte zwemdoppen kwijt te raken in het water. De zwemdoppen op maat kunnen van drijvend materiaal gemaakt worden.

Wanneer zwemdoppen op maat aan laten aanmeten?

  • Wanneer je met regelmaat in of op het water te vinden bent (frequent gebruik)
  • Als er buisjes in het trommelvlies geplaatst zijn
  • Bij een gaatje in het trommelvlies
  • Wanneer je gevoelig bent voor gehoorgangontstekingen
  • Bij een afwijkende vorm van de gehoorgang
  • Bij een radicaalholte

 

Herbruikbare waterdichte zwemoordopjes

Wil je wel af en toe zorgeloos genieten in het water, maar zijn zwemdoppen op maat geen optie? Geen probleem! De NOIZEZZ premium aqua bieden jou een comfortabele, herbruikbare tussenoplossing. Ideaal voor incidenteel gebruik, voor op vakantie of een dagje strand. Bang om ze tijdens een zwemsessie kwijt te raken in het water? Niet nodig! De zwemoordopjes zijn van drijvend materiaal gemaakt, wel zo handig!