Oordoppen formule 1 en motor racing

De geur van verschroeid rubber, snelle auto’s of motoren en mooie gevechten op het circuit. Het zijn volgens de auto- of motorsport liefhebbers onmisbare ingrediënten voor een dagje circuitbezoek. Maar waar hun hart echt sneller van gaat kloppen, is het geronk van de motoren. Dit is natuurlijk fantastisch, maar vaak wordt het ook wel als een oorverdovend geluid ervaren. Het geluid op het circuit is vaak zo hard dat het pijn doet aan je oren. Bovendien loop je hiermee ook nog eens kans op (permanente) gehoorbeschadiging. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van zo’n fantastische dag!

oordoppen formule 1Oordoppen formule 1 en motoGP zijn niet overbodig

Het geluid wat op een circuit geproduceerd wordt is niet mis, langs de baan kan het aantal decibel al snel oplopen tot 130 dB! Dit geluidsniveau is zo hoog, dat het je gehoor direct onherstelbaar kan beschadigen. Het is niet voor niets dat onder andere Jan Lammers, Tim en Tom Coronel en de Racing Diva’s NOIZEZZ gehoorbescherming gebruiken! Door oordopjes te dragen, bescherm je je gehoor tegen de meest schadelijke geluidfrequenties waaraan je wordt blootgesteld. Maar welke oordopjes kun je het beste dragen tijdens een circuitbezoek?

Herbruikbare oordopjes met extreme filter

Wanneer je eenmalig of meerdere keren naar het circuit gaat, zijn herbruikbare oordopjes ideaal. Deze oordopjes zijn voorzien van een extreme filter. Dit filter zorgt er voor dat je alles blijft horen (spraak, racegeluiden, muziek etc.) maar dat je oren wel beschermd zijn. Je kunt kiezen uit de NOIZEZZ Plug & Play extreme en de NOIZEZZ Premium extreme. De Premium extreme wordt geleverd in 4 maten (S,M,L,XL). Maatje S  is ook zeer geschikt voor kinderen (vanaf 8 jaar)!

oordoppen formule 1Custom extreme

Wanneer je vaker naar motor- of autoraces gaat, zijn op maat gemaakte oordopjes wel zo fijn. Je voelt ze niet tot nauwelijks zitten. Dit komt omdat ze perfect wegvallen in het oor, ze zijn immers precies op de vorm van jouw oor en gehoorgang gemaakt.

Racing gehoorbescherming voor coureurs

Rij jij zelf op het circuit? NOIZEZZ heeft speciaal voor auto- en motorcoureurs op maat gemaakte oordopjes met ingegoten speakers (Racing Ears). Zo kun je blijven communiceren met de pitcrew, terwijl het geluid om je heen weg gefilterd wordt.

Wat kan je nog meer doen om je gehoor te beschermen?

Naast het dragen van oordopjes op het circuit, zijn er nog andere maatregelen die je kunt treffen om gehoorbeschadiging te voorkomen. Zo is het verstandig om niet direct langs de baan te gaan zitten of staan. Wil je het spektakel toch van zo dichtbij mogelijk zien? Zorg er dan voor dat je je oren tussendoor ook even wat rust gunt. Zo hebben je oren de tijd om bij te komen en te herstellen van het geluid.