Schietsport Oordopjes

Gehoorbescherming met aanvullende demping en full-block mode

Schietsport oordopjes zijn essentieel voor elke schutter die regelmatig schiet. Het gehoor kan permanent beschadigd raken door het luide geluid van geweerschoten. Goede oordopjes kunnen dit voorkomen en bieden tegelijkertijd een comfortabele pasvorm. Investeer in hoogwaardige schietsport oordopjes om uw gehoor te beschermen en te genieten van uw schietsport.

NOIZEZZ® Shoot, aanvullende demping met full-block mode

De speciale schietsport oordopjes van NOIZEZZ beschikken over twee verschillende standen; open en full-block. Dit betekent dat je de demping kunt aanpassen zonder je oordoppen uit te nemen. Bijzonder handig voor bijvoorbeeld de schietsport waarbij je snel wilt kunnen schakelen tussen meer en minder gedempt.

Adviesprijs vanaf € 171,00

Custom schietsport oordopjes

Waarom schietsport oordoppen met verschillende standen?

Er zijn situaties waarin je snel meer of minder demping wilt. Dit komt bijvoorbeeld veel voor in de schietsport. Wanneer er niet wordt geschoten of wanneer je wilt communiceren, staat het filter ‘open’. In deze stand is nog wel altijd een vorm van demping aanwezig. Wanneer je weet dat er meer demping nodig is, zet je het filter op full-block.

In deze stand is het filter gesloten en biedt deze maximale demping. Om deze handeling uit te voeren hoef je de oordoppen niet uit te nemen. Hoewel de vraag ooit is ontstaan op de schietbaan wordt deze eigenschap ook gebruikt bij pyrotechniek en rond de jaarwisseling; NOIZEZZ® heeft voor iedere vraag een passende oplossing in de vorm van onze maatwerk schietsport oordopjes. Let op: Wanneer er met grote kalibers wordt geschoten of grote explosieven worden gebruikt is het ten alle tijden aangeraden om ook oorkappen te dragen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Kleuren

Van volledig transparant tot rood en van glow-in-the-dark tot twee kleuren gemêleerd. Aan jou de keuze. Download hier onze kleurenkaart.

Nekkoordje

Door een nekkoord aan te brengen worden de oordopjes aan elkaar verbonden. Bij Shoot-oordoppen is enkel een dun siliconen nekkoord beschikbaar.

Hoe werkt het aanmeten?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.

Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.

Wat klanten zeggen over NOIZEZZ® schietsport oordopjes

Veel prettiger om te dragen dan oorkappen. NOIZEZZ beschermd mijn personeel en mijzelf tegen de geluiden op de bouwplaats, ook in gevaarlijke situaties.

Het maatwerk van NOIZEZZ is echt een aanvulling op mijn werk. Pasvorm is heel prettig en ik kan het de hele dag onder mijn helm dragen.

NOIZEZZ gebeld voor een offerte om de werkplaats van gehoorbescherming te voorzien (…) Binnen een week laten aanmeten op locatie en binnen twee weken leverd; top!