Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn, eenvoudig gezegd, op maat gemaakte oordopjes. Deze sluiten qua pasvorm naadloos aan op de vorm van de gehoorgang. Dit geeft groot draagcomfort ten opzichte van gewone oordopjes. Er is immers geen oor hetzelfde. Het voordeel van otoplastieken is bovendien dat ze langer meegaan, gemiddeld zo’n vier jaar.

Verschillende soorten

Otoplastieken zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er volledig gesloten oordopjes (geschikt voor zwemmen en slapen) en oordopjes met een filter. Hierbij dient het geluidsfilter te worden afgestemd op de gebruiker en de omgeving waarin de oren moeten worden beschermd tegen gehoorbeschadiging. Of dit nou in een privésituatie is, of op het werk. Daarnaast zijn er otoplastieken die voorzien zijn van een portofoonaansluiting, een muziekdrager of een bluetooth ontvanger.

 

otoplastiekenotoplastieken

Otoplastieken van NOIZEZZ

Speciaal voor langdurig gebruik van gehoorbescherming maakt NOIZEZZ passende otoplastieken. Deze passen perfect in het oor, dragen prettig en kunnen vaak in en uit gedaan worden. Het filter in de otoplastieken dempt het omgevingslawaai, maar zorgt er toch voor dat de spraakverstaanbaarheid voor de drager intact blijft. Door de verstaanbaarheid in stand te houden blijft communicatie op de werkvloer of op een festival goed mogelijk.

De op maat gemaakte gehoorbeschermers van NOIZEZZ worden in ons eigen laboratorium vervaardigd nadat er een oorafdruk is ontvangen. Hier produceren we de beste maatproducten voor verschillende situaties; dit is professioneel handwerk.

Hard of zacht materiaal?

In ons lab maken we zowel harde als zachte otoplastieken. Welke het meest geschikt zijn, hangt voornamelijk af van het gebruikersdoel. De pasvorm van harde en zachte maatproducten verschilt niet.

Harde otoplastieken

De NOIZEZZ Custom harde oordopjes zijn gemaakt van acrylaat en verkrijgbaar in 2 soorten filters, met in ieder 4 verschillende gradaties: Mild, Medium, Strong en Extreme. Ze zijn door het harde materiaal goed te reinigen, makkelijk in het oor te plaatsen en dragen prettig in warme omstandigheden. Deze harde maatwerk oordopjes worden aangeraden, op de bouwplaats, in de voedingsmiddelenindustrie, wanneer je een siliconen allergie hebt en in bedrijven waar met olieproducten wordt gewerkt.

Zachte otoplastieken

De NOIZEZZ Custom zachte oordopjes zijn gemaakt van siliconen en verkrijgbaar in 2 soorten filters, met in ieder 4 verschillende gradaties: Mild, Medium, Strong en Extreme.  Zachte otoplastieken zijn speciaal gemaakt om zo min mogelijk last te ondervinden van het occlusie effect; het effect dat afsluiting van de gehoorgang de eigen stem dof doet klinken en worden daarom veelvuldig gebruikt door muziekartiesten en orkestleden. De siliconen gehoorbeschermers zijn bijvoorbeeld ook goed geschikt voor motorrijders, deze zitten comfortabel onder de motorhelm.

NOIZEZZ otoplastieken inbrengen

Het juist inbrengen van gehoorbescherming is van groot belang voor een optimale bescherming. Hieronder staat aangegeven hoe u uw otoplastieken op een juiste manier inbrengt.

otoplastieken inbrengen

Het onderhoud van otoplastieken

Het onderhoud van otoplastieken verlengt de levensduur. Je kunt het maatproduct heel gemakkelijk zelf schoonmaken. Eerst verwijder je eventueel oorsmeer uit het kanaaltje met een cerumenpennetje of een tissue. Zo voorkom je dat het filterkanaal vol raakt en de functie van de otoplastiek verslechtert. Daarnaast is het verstandig om de buitenkant goed te reinigen met NOIZEZZ Cleaning Spray. Dit zorgt ervoor dat de gehoorbescherming gedesinfecteerd wordt waardoor eventuele problemen als oorontstekingen worden voorkomen.

Heb nog andere vragen over otoplastieken? Of ben je benieuwd naar je persoonlijke advies?

Neemt gerust contact met ons ; wij helpen je graag!