Werk Oordopjes

Gehoorbescherming voor klussers en professionals

Tijdens het werken met (zware) machines zorgen we goed voor onze veiligheid door het dragen van werkhandschoenen, stevige schoenen en een veiligheidsbril. Helaas vergeten we vaak onze oren te beschermen. Bij het boren van een gaatje in de muur kan het geluidsniveau snel oplopen tot wel 110 decibel. Dit harde geluid kan binnen één minuut permanente gehoorschade veroorzaken. Daarom hebben wij speciaal voor jou gehoorbescherming ontworpen voor gebruik in de bouw of tijdens je werk, want tijdens je werk kun je niet alleen te maken hebben met schadelijke geluiden, maar ook met vermoeiende geluiden die zorgen voor een verminderde concentratie wanneer je bijvoorbeeld als tandarts of dierenarts werkt.

Ontdek hieronder al onze werk oordopjes.

Maatwerk oordopjes voor je op werk

De speciale werk oordopjes van NOIZEZZ beschermen de oren van jou en je medewerkers tegen het geluid van zware machines of andere luide geluiden. De schadelijke frequenties worden gefilterd en tegelijkertijd behouden ze een perfecte spraakverstaanbaarheid. Deze werk oordopjes hebben een lange levensduur en kunnen intensief worden gebruikt.

Adviesprijs vanaf €124,-

Waarom werk oordopjes voor tijdens het klussen of op je werk

Misschien vraag je je wel eens af waarom je na je werk zo moe bent. Waarschijnlijk denk je in eerste instantie dat het ligt aan de werkzaamheden die je hebt uitgevoerd. Maar wist je dat het heel waarschijnlijk door geluid komt waardoor je na een werkdag zo moe bent? Zeker als je met (luide) machines werkt, kan het geluid vermoeiend en soms zelfs als pijnlijk worden ervaren. Niet voor niets staan gehoorschade en slechthorendheid door lawaai in de top drie van de meest voorkomende beroepsziekten.

Vanaf 80dB – en dat maken de machines in de meeste werkplaatsen wel – kan het gehoor al beschadigen. Daarom maakt NOIZEZZ speciale werkoordopjes die ervoor zorgen dat jij en je medewerkers in alle omstandigheden veilig kunnen werken, zonder dat het gehoor schade oploopt. Zo kun jij energieker je werkdag afsluiten. Of het nu gaat om werken in de bouw, (zware) industrie, gezondheidspraktijken, muziekbranche of in de beveiliging; wij hebben voor iedere situatie een passende oplossing.

Hulp nodig met het kiezen van de filter die voor jou het meest geschikt is? Bekijk onze beschikbare filters of neem contact met ons op.

Wat zijn de mogelijkheden?

Materiaal

Onze werkoordopjes kunnen naar keuze worden gemaakt van een hard en zacht materiaal.

Kleuren

Liever discreet beschermd of laat je graag zien dat jij je gehoor goed beschermd? Kies uit een breed aanbod aan kleuren. Download hier onze kleurenkaart.

Aanpakje

Aan de werkoordopjes kan een “aanpakje” worden bevestigd. Dat is handig tijdens het inzetten of uitnemen van de oordopjes en je kunt hier een nekkoordje aan vastmaken.

Nekkoordje

Door een nekkoordje aan te brengen, bind je de oordopjes aan elkaar. Zo raak je ze minder snel kwijt en kun je ze handig om je nek laten hangen.

Portofoon Adapter

Werk je bijvoorbeeld in de beveiliging waar commucatie van belang is? Onze op maat gemaakte oordoppen kunnen aan je communicatiesysteem worden bevestigd middels een adapter. Kies voor met, of zonder dempingsfilters wanneer je je in lawaaiige omgevingen bevindt.

Hoe werkt het aanmeten van werk oordopjes?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.
Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.

Wat klanten zeggen over NOIZEZZ®

Veel prettiger om te dragen dan oorkappen. NOIZEZZ beschermd mijn personeel en mijzelf tegen de geluiden op de bouwplaats, ook in gevaarlijke situaties.

Altijd vriendelijk en professioneel geholpen bij ons ter plaatse in de brouwerij geholpen door NOIZEZZ. De otoplastieken geven goede bescherming tegen het harde industriële geluid en zitten comfortabel.

Voor al onze medewerkers otoplastieken laten maken bij NOIZEZZ. Zitten lekker, ook na 6 uur, en dempen goed!