Muziek Oordopjes

Gehoorbescherming voor muzikanten

Of je nu op het podium staat of in de studio werkt, het is erg belangrijk om altijd goede gehoorbescherming te dragen. Een gitaar of drumstel produceert bijvoorbeeld al snel meer dan 95 decibel aan geluid. Daarom hebben we speciaal voor muzikanten gehoorbescherming ontworpen die geschikt is voor elke situatie.

Ontdek onze universele muziek oordopjes of ga voor een maatwerk oplossing.

Bescherm je gehoor met onze maatwerk muziek oordopjes.

Met onze maatwerk muziekoordopjes wordt je gehoor beschermd, terwijl de kwaliteit van het geluid behouden blijft. Onze MF-filters (MF staat voor Music Filters) zorgen voor een vlakke demping, waardoor de muziekbeleving volledig intact blijft. Je kunt kiezen uit vier verschillende niveaus van demping en de MF-filters zijn vervangbaar. Deze oordopjes zijn vervaardigd van zacht siliconen, wat zorgt voor bijzonder comfortabel gebruik.

Adviesprijs vanaf €165,-

Waarom gebruik maken van muziek oordopjes?

Muzikanten en muziekliefhebbers worden vaak langdurig blootgesteld aan hoge volumes geluid, wat schadelijk kan zijn voor hun gehoor. Veel muziekliefhebbers en muzikanten zijn echter bezorgd dat het gebruik van oordoppen ten koste gaat van de geluidskwaliteit en daardoor de muziekbeleving vermindert.

Om het gehoor te beschermen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de muziek, produceert NOIZEZZ speciale muziek oordopjes waarmee je de muziek kunt horen zoals deze bedoeld is. Of het nu gaat om wekelijkse repetities, optredens in kleine of grote zalen, of als je elk festival in Nederland wilt bijwonen, NOIZEZZ® heeft de perfecte gehoorbescherming voor jou.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de filter die het meest geschikt is voor jou? Bekijk dan onze beschikbare filters of neem contact met ons op.

Wat zijn de mogelijkheden?

Kleuren

Liever discreet beschermd of laat je graag zien dat jij je gehoor goed beschermd? Kies uit een breed aanbod toffe kleuren van fluor-geel tot glow-in-the-dark: Download hier onze kleurenkaart.

Aanpakje

Aan de festivaloordopjes kan een “aanpakje” worden bevestigd. Dat is handig tijdens het inzetten of uitnemen van de oordopjes en je kunt hier een nekkoordje aan vastmaken.

Nekkoordje

Door een nekkoordje aan te brengen, bind je de oordopjes aan elkaar. Zo raak je ze minder snel kwijt en kun je ze handig om je nek laten hangen.

Hoe werkt het aanmeten van muziek oordopjes?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.

Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.

Wat klanten zeggen over NOIZEZZ® Muziek Oordopjes

Ik gebruik al meer dan 10 jaar oordoppen, al voor dat ik überhaupt actief was als DJ. Ik vond het vanaf moment 1 al heel belangrijk om zuinig te zijn met je oren. Ik kan nu niet meer zonder en sinds dat ik de oordoppen van NOIZEZZ gebruik is de ervaring alleen maar beter geworden. Ik geniet van loepzuiver geluid en bescherm mijn oren optimaal. Ik hoef geen andere meer.

‘Als je houdt van je oren moet je met NOIZEZZ horen!’

Sinds afgelopen festival seizoen maak ik gebruik van de NOIZEZZ Custom oordoppen. Wat een eyeopener. Verschillende oor bescherming heb ik geprobeerd maar voor het eerst heb ik oordoppen gevonden waar ik een positieve ervaring mee beleef. Voorheen lieten de oordoppen mij vooral afwezig en niet compleet genieten van de muziek. Sinds ik de oordoppen van NOIZEZZ gebruik is dit compleet verdwenen. Ik geniet en bescherm mijn oren ook nog tijdens en na mijn optredens!