Zwemoordopjes

Zwemmen zonder water in je oor

NOIZEZZ® Aqua

Ook verkrijgbaar als Universele oordop.

Lekker het water in met waterbestendige oordopjes.

De speciale zwemoordopjes van NOIZEZZ sluiten je oren af van ongewenst water in de gehoorgang. Met een goed afgesloten gehoorgang kun je met een gerust gevoel zwemmen, douchen of watersporten. Deze oordopjes voel je bijna niet zitten en zijn lang te gebruiken.

Adviesprijs vanaf €107,-

Waarom zwemoordopjes op maat?

Pijn aan je oren tijdens het zwemmen is erg vervelend. Bij directe pijn komt het meestal doordat water in het oor ervoor zorgt dat er een verhoogde druk of een verstopping ontstaat. Bij een gezond oor komt het water niet voorbij het trommelvlies, maar kan het wel even blijven hangen en dat kan een vervelend gevoel geven.

Zaken als ontstekingsgevoeligheid of buisjes in het trommelvlies maken het des te belangrijker om water uit de gehoorgang te weren. Daarom maakt NOIZEZZ speciale zwemoordopjes die ervoor zorgen dat je gehoorgang goed droog blijft. Of het nu gaat om gevoelige oren tijdens het douchen, voorkomen van een “zwemmersoor” of een trommelvlies met buisjes; NOIZEZZ® heeft voor iedere behoefte een passende oplossing.

Onze audiciens, accountmanagers en de specialisten in ons eigen maatwerk laboratorium helpen je graag aan de beste oplossing. Let op: zwemoordopjes sluiten het oor volledig af en zijn daarom niet geschikt om mee te duiken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Materiaal

Je kunt kiezen uit zwemoordopjes die drijvend of niet-drijvend worden gemaakt. Jij mag kiezen!

Kleuren

Voor de twee soorten siliconen gelden verschillende beschikbare kleuren. Download hier onze kleurenkaart.

Aanpakje

Aan de zwemoordopjes kan een “aanpakje” worden bevestigd. Dat is handig tijdens het inzetten of uitnemen van de oordopjes en je kunt hier een nekkoordje aan vastmaken.

Nekkoordje

Door een nekkoordje aan te brengen, bind je de oordopjes aan elkaar. Zo raak je ze minder snel kwijt en kun je ze handig om je nek laten hangen.

Hoe werkt het aanmeten van zwemoordopjes?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.

Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.