Zwem Oordopjes

Oordopjes voor zwemmen zonder water in je oor

Elke zwemmer is bekend met het vervelende gevoel van water in de oren. Een duik in vervuild water kan leiden tot een pijnlijke oorontsteking. Speciaal voor zwemmers hebben we zwem oordopjes ontworpen. Ontdek hieronder onze universele zwem oordopjes of ga voor een maatwerk oplossing.

Lekker het water in met waterbestendige zwem oordopjes.

De speciale zwem oordopjes van NOIZEZZ sluiten je oren af van ongewenst water in de gehoorgang. Met een goed afgesloten gehoorgang kun je met een gerust gevoel zwemmen, douchen of watersporten. Deze oordopjes voel je bijna niet zitten en zijn lang te gebruiken.

Adviesprijs vanaf €112,-

Waarom zwem oordopjes op maat?

Pijn in je oren tijdens het zwemmen is erg vervelend. Als je direct pijn voelt, komt dit meestal doordat water in je oor zorgt voor verhoogde druk of een verstopping. Bij een gezond oor kan het water niet voorbij het trommelvlies komen, maar het kan wel even blijven hangen en dat kan een vervelend gevoel geven.

Als je ontstekingsgevoelig bent of buisjes in je trommelvlies hebt, is het des te belangrijker om water uit je gehoorgang te weren. Daarom maakt NOIZEZZ speciale zwemoordopjes die ervoor zorgen dat je gehoorgang goed droog blijft. Of het nu gaat om gevoelige oren tijdens het douchen, het voorkomen van een “zwemmersoor” of een trommelvlies met buisjes; NOIZEZZ® heeft voor elke behoefte een geschikte oplossing.

Onze audiciens, accountmanagers en specialisten in ons eigen maatwerk laboratorium helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing. Let op: zwem oordopjes sluiten het oor volledig af en zijn daarom niet geschikt om mee te duiken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Materiaal

Je kunt kiezen uit zwemoordopjes die drijvend of niet-drijvend worden gemaakt. Jij mag kiezen!

Kleuren

Voor de twee soorten siliconen gelden verschillende beschikbare kleuren. Download hier onze kleurenkaart.

Hoe werkt het aanmeten van zwem oordopjes?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.

Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.