Overprikkeling Gehoorbescherming

Bij overprikkeling en hoogsensitiviteit

NOIZEZZ® Overprikkeling

Ook verkrijgbaar als Universele oordop.

Stem je omgeving af op jouw zintuigen

Moe na een dag met veel impulsen? Gebrek aan concentratie? Gevoelig voor geluid? Het kan heel goed zijn dat je hoogsensitief of gevoelig bent voor overprikkeling. NOIZEZZ maakt hiervoor speciale oordopjes met de unieke PF-filter die voornamelijk hoge frequenties dempt en hiermee ‘het scherpe randje’ van het omgevingsgeluid afhaalt. Deze filters zijn beschikbaar in vier verschillende niveaus en uitwisselbaar. Hiermee zijn de oordopjes altijd op jouw persoonlijke situatie af te stemmen.

Adviesprijs vanaf € 119,50

Waarom gehoorbescherming bij overprikkeling?

Wie last heeft van overprikkeling is gevoelig voor verschillende soorten zintuigelijke waarnemingen. Het kost je dan meer moeite om deze impulsen te verwerken met als veel voorkomend resultaat vermoeidheid en een gebrek aan concentratie. Het is niet altijd makkelijk om een balans te vinden tussen jezelf beschermen en deel te blijven uitmaken van de omgeving.

NOIZEZZ maakt speciaal voor mensen die gevoelig zijn voor overprikkeling, oordopjes die ervoor zorgen dat je de omgeving minder intensief beleeft, zonder dat je jezelf volledig hoeft af te sluiten. Of het nu gaat om een werkomgeving met veel achtergrondgeluid, werken of leren in rumoerige klaslokalen of het tegengaan van constante prikkels; NOIZEZZ® heeft voor iedere vraag een passende oplossing. Onze audiciens, accountmanagers en de specialisten in ons eigen maatwerk laboratorium helpen je graag aan de prettigste beleving.

Wat zijn de mogelijkheden?

Materiaal

Onze oordopjes kunnen worden gemaakt van zacht siliconen of hard acrylaat. Al onze materialen zijn goed te reinigen en liggen zo goed in het oor dat je ze bijna niet voelt zitten.

Kleuren

Liever discreet beschermd of laat je graag zien dat jij je gehoor goed beschermd? Kies uit een breed aanbod aan kleuren. Download hier onze kleurenkaart.

Aanpakje

Aan de oordopjes tegen overprikkeling kan een “aanpakje” worden bevestigd. Dat is handig tijdens het inzetten of uitnemen van de oordopjes en je kunt hier een nekkoordje aan vastmaken.

Nekkoordje

Door een nekkoordje aan te brengen, bind je de oordopjes aan elkaar. Zo raak je ze minder snel kwijt en kun je ze handig om je nek laten hangen.

Hoe werkt het aanmeten van oordopjes om overprikkeling tegen te gaan?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.
Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.

Wat klanten zeggen over NOIZEZZ® Overprikkeling

De vrijwel onzichtbare gehoorbescherming is voor mij een mooie en bruikbare oplossing. De eerste keer dat ik ze droeg tijdens een wandeling met de hond was een verademing. De wind veroorzaakte geen overprikkeling meer en toen iemand mij aansprak was dat prima te verstaan!

De oordopjes vlakken de scherpe kantjes van het geluid
af. Ik draag ze thuis, op het werk, bij de voetbalclub en
in het café. Ik kan langer op plekken blijven als het druk is
en ben ‘s avonds minder moe. De dopjes zijn erg prettig
om te dragen!

Met oordopjes kunnen we samen boodschappen doen. Mijn dochter kan het geluid veel beter verdragen. Voor het eerst in mijn leven het haar van mijn dochter kunnen föhnen.