NOIZEZZ® Laboratorium

Kennis, kunde en ambacht onder één dak.

Ieder oor is uniek

Daarom maakt NOIZEZZ maatwerk voor iedereen die langdurig en/of frequent iets in het oor draagt. Of het om oorstukjes of gehoorbeschermers gaat: NOIZEZZ gelooft dat maatwerk altijd de beste oplossing is. Een pasvorm die speciaal voor jou op maat is gemaakt, verdeelt de druk gelijk over je gehoorkanaal en eventueel ook de oorschelp, waardoor het minder snel irriteert of pijn gaat doen. Het uniforme materiaal is makkelijk schoon te houden en door de hoge treksterkte is het zeer duurzaam.

Eigen NOIZEZZ laboratorium

Het hoofdkantoor van NOIZEZZ is gevestigd in Hoofddorp. Hier bevindt zich ook het laboratorium waar al ons maatwerk wordt vervaardigd. In dit eigen laboratorium werken we al sinds 1976 aan oorstukjes. In 2009 lanceerden wij hier onze eigen gehoorbescherming. Met de kennis, kunde en ambacht in eigen huis zitten wij dicht op onze producten en het productieproces. Zo zijn er door de jaren heen veel nieuwe producten en processen ontstaan die we hebben kunnen integreren. De gehele operatie is onderhevig aan ons ISO 9001:2015 gecertificeerde kwaliteitsmanagementsysteem. Hiermee onderstrepen wij dat al onze processen met de uiterste zorg worden uitgevoerd.

Maatwerk

Alle op maat gemaakte oorstukjes, gehoorbeschermers en specials komen uit hetzelfde laboratorium. Het veelzijdige productportfolio zorgt ervoor dat wij veel kennis en processen in huis hebben, die wij actief onderling uitwisselen.

Ons maatwerk is gebaseerd op een fysieke of digitale representatie van het oor, de zogenaamde oorafdruk. Een goede afdruk is de basis voor precies maatwerk. De oorafdruk gebruiken we om de pasvorm van het gevraagde product te vervaardigen. NOIZEZZ heeft in Hoofddorp en op andere locaties verspreid over de Benelux, gekwalificeerd personeel in dienst om deze afdrukken te kunnen maken. Zo ondersteunen wij ook bijvoorbeeld de audiciens/audiologen, PBM-dealers en motorzaken bij het maken van oorafdrukken.

Wanneer de afdruk en de bestelling zijn goedgekeurd, begint het productieproces. Aan de hand van de bestelling bepalen de specialisten hoe dit proces er exact uit gaat zien. Wij kunnen bijvoorbeeld een product modelleren met de hand. Hiervoor hebben wij een fysieke afdruk nodig waarmee wij een mal van gips maken. Modelleren kan ook digitaal. In dat geval maken wij in een digitale omgeving de afdruk klaar voor productie met een van onze 3D printers.
Na een reeks van productiestappen ontstaat er steeds weer een nieuw en uniek proces dat uiteindelijk resulteert in het eindproduct.