Overprikkeling Oordopjes

Bij overprikkeling en hoogsensitiviteit

NOIZEZZ biedt overprikkeling oordopjes voor mensen die last hebben van overprikkeling. Deze verminderen de intensiteit van de omgeving zonder je af te sluiten. Geschikt voor werkomgevingen met achtergrondgeluid, rumoerige klaslokalen en bij constante prikkels. Verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. Onze specialisten helpen je bij het vinden van de meest comfortabele maatwerk oplossing.

Stem je omgeving af op jouw zintuigen met onze maatwerk overprikkeling oordopjes

Moe na een dag met veel impulsen? Gebrek aan concentratie? Gevoelig voor geluid? Het kan heel goed zijn dat je hoogsensitief (HSP) of gevoelig bent voor overprikkeling. NOIZEZZ maakt hiervoor speciale overprikkeling oordopjes met de unieke Performance Filters  die voornamelijk hoge frequenties dempen en hiermee ‘het scherpe randje’ van het omgevingsgeluid afhalen. Deze filters zijn beschikbaar in vier verschillende niveaus en uitwisselbaar. Hiermee zijn de overprikkeling oordopjes altijd op jouw persoonlijke situatie af te stemmen. Werk je bijvoorbeeld als gymdocent, tandarts of zwemleraar? Dan zijn deze overprikkeling oordopjes perfect voor jou!

Adviesprijs vanaf €124,-

Waarom gehoorbescherming bij overprikkeling?

Als je last hebt van overprikkeling, ben je gevoelig voor verschillende soorten zintuiglijke waarnemingen. Het kan dan moeilijker zijn om deze impulsen te verwerken, wat vaak leidt tot vermoeidheid en een gebrek aan concentratie. Het is niet altijd eenvoudig om een balans te vinden tussen het beschermen van jezelf en toch deel blijven uitmaken van je omgeving.

NOIZEZZ produceert speciale overprikkeling oordopjes voor mensen die gevoelig zijn voor overprikkeling, waardoor je de omgeving minder intensief ervaart zonder jezelf volledig af te sluiten. Of het nu gaat om een werkomgeving met veel achtergrondgeluid, werken of leren in rumoerige klaslokalen of het verminderen van constante prikkels; NOIZEZZ® heeft voor elke situatie een geschikte oplossing. Onze audiciens, accountmanagers en specialisten in ons eigen maatwerk laboratorium helpen je graag om de meest comfortabele ervaring te vinden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Materiaal

Onze oordopjes kunnen worden gemaakt van zacht siliconen of hard acrylaat. Al onze materialen zijn goed te reinigen en liggen zo goed in het oor dat je ze bijna niet voelt zitten.

Kleuren

Liever discreet beschermd of laat je graag zien dat jij je gehoor goed beschermd? Kies uit een breed aanbod aan kleuren. Download hier onze kleurenkaart.

Aanpakje

Aan de oordopjes tegen overprikkeling kan een “aanpakje” worden bevestigd. Dat is handig tijdens het inzetten of uitnemen van de oordopjes en je kunt hier een nekkoordje aan vastmaken.

Nekkoordje

Door een nekkoordje aan te brengen, bind je de oordopjes aan elkaar. Zo raak je ze minder snel kwijt en kun je ze handig om je nek laten hangen.

Hoe werkt het aanmeten van oordopjes om overprikkeling tegen te gaan?

Hoe ‘meet’ je een oor aan is een veel gehoorde vraag. Wij leggen je graag uit hoe het werkt.

Met een otoscoop kijken we in je oor naar de gehoorgang en het trommelvlies. We controleren of er geen afwijkingen zijn en of de gehoorgang vrij is van cerumen (oorsmeer). Het is belangrijk dat de gehoorgang geen hard of overtollig cerumen bevat, omdat we anders niet op een verantwoorde manier een afdruk kunnen maken.
Met een lichtpen plaatsen we een watje in het oor tot na de tweede knik van de gehoorgang. Dit watje beschermt het trommelvlies bij het maken van de afdruk.

Vervolgens vullen we het oor met afdrukmateriaal. Dit materiaal hardt binnen een paar minuten uit en wordt dan uit het oor verwijderd. Zo ontstaat er een ‘kopie’ van de gehoorgang en weten wij precies hoe jouw oor eruitziet. Deze afdruk gebruiken we vervolgens in ons laboratorium in Hoofddorp om jouw persoonlijke oordoppen te vervaardigen.

Wat klanten zeggen over NOIZEZZ® Overprikkeling oordopjes

De vrijwel onzichtbare gehoorbescherming is voor mij een mooie en bruikbare oplossing. De eerste keer dat ik ze droeg tijdens een wandeling met de hond was een verademing. De wind veroorzaakte geen overprikkeling meer en toen iemand mij aansprak was dat prima te verstaan!

De oordopjes vlakken de scherpe kantjes van het geluid
af. Ik draag ze thuis, op het werk, bij de voetbalclub en
in het café. Ik kan langer op plekken blijven als het druk is
en ben ‘s avonds minder moe. De dopjes zijn erg prettig
om te dragen!

Met oordopjes kunnen we samen boodschappen doen. Mijn dochter kan het geluid veel beter verdragen. Voor het eerst in mijn leven het haar van mijn dochter kunnen föhnen.