Het schoonmaken van uw NOIZEZZ gehoorbescherming

Om de optimale werking van uw NOIZEZZ gehoorbeschermers te garanderen is het aan te raden om deze regelmatig schoon te maken. Hoe kunt u uw gehoorbeschermers het beste schoonmaken?

Het is mogelijk dat er oorsmeer in uw gehoorbeschermers komt te zitten, dit is normaal. In een gezonde gehoorgang hoort oorsmeer te zitten. Ons lichaam produceert oorsmeer (oorwas, cerumen) in de circa 1000 tot 2000 oorsmeerklieren die naast de haartjes in de ingang van de gehoorgang zitten. Oorsmeer is een mengsel van talg, haartjes en keratine (bestanddeel van huid) en beschermt het oor tegen binnendringende stofdeeltjes, bacteriën en schimmels.

Op welke manier kan ik mijn gehoorbeschermers het beste schoonmaken?

Uw Custom gehoorbescherming:

Verwijder het eventueel aanwezige oorsmeer in de opening van de gehoorbeschermers met de oorsmeerpen. Maak de gehoorbeschermers schoon met de Noizezz Cleaning Set of Cleaning spray.

Uw Premium of Plug&play gehoorbescherming: 

Om oorsmeer te verwijderen gebruikt u een zachte doek of tissue. Gebruik lauw water en milde zeep om de buitenkant van uw Noizezz te reinigen. Voor het schoonmaken kunt u natuurlijk ook gebruikmaken van de Noizezz Cleaning Set of Cleaning spray.

Hoe kan ik mijn oren het beste schoonmaken en verzorgen?

Vaak wordt bij het schoonmaken van het oor de productie van oorsmeer juist geprikkeld. Een vicieuze cirkel dreigt door verstoren van het evenwicht tussen aanmaak en afvoer van oorsmeer.

Verwijder alleen oorsmeer dat zichtbaar is in de opening van de gehoorgang. U kunt dit het beste doen met een wattenstokje. Als leidraad adviseren wij dat het wattenpluimpje altijd in zijn geheel zichtbaar moet blijven. Op deze manier is het risico het kleinst dat u te diep gaat en zo oorsmeer dieper duwt. Maak de ingang van de gehoorgang schoon met ronddraaiende bewegingen. Het toegeven aan de drang om oren dieper schoon te moeten maken raden wij af! Het schoonmaken van de gehoorgang op een andere manier dan de natuur al doet, heeft het potentiële risico van beschadiging van de kwetsbare huid, waarna een ontsteking snel kan ontstaan. U loopt tevens het risico dat u het oorsmeer hierdoor juist dieper de gehoorgang ingeduwd, waarna het zich daar kan ophopen en niet meer door het lichaam zelf optimaal naar buiten kan worden getransporteerd.

Verzorging van de gehoorgang

Zeker met het zeer regelmatig dragen van gehoorbeschermers of bij het dragen van oorstukjes is de verzorging van de huid in de gehoorgang erg belangrijk om problemen te voorkomen. Een paar keer per week een druppeltje olie om de huid te beschermen kan heel aangenaam zijn.