Tegenwoordig kan NOIZEZZ zachte gehoorbeschermers en slaapdopjes ook 3D printen. Hiervoor kunt u scans aanleveren. Hoe gaat dit in zijn werk? En welke voordelen heeft dit voor u en uw klanten?

Oorafdrukken scannen en printen; hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Wij maken een scan van de oorafdruk óf u kunt uw oorafdruk alvast inscannen en naar ons emailen: info@noizezz.eu.
  2. Onze oor-technici bekijken de scan van de oorafdruk en modelleren deze op een vakkundige manier in het gewenste product.
  3. Het halffabricaat (of enkel de mal) wordt ge-3Dprint.
  4. Het halffabricaat wordt met de hand nabewerkt. Hierdoor behouden wij in ieder product ons vakmanschap.

 

Voordelen van een scanner in uw winkel

Wanneer u zelf een scanner in uw winkel heeft staan kunt u gemakkelijk zelf de oorafdrukken inscannen en naar ons emailen. U kunt de oorafdrukken direct mailen naar info@noizezz.eu.  Het grote voordeel is dat u dan geen verzendkosten meer hoeft te betalen voor het opsturen van de oorafdrukken én dit scheelt uiteraard in de verzendtijd. Ook kunnen wij direct zien of de oorafdrukken in orde zijn.

 

Welke scanner is geschikt?

Er zijn verschillende scanners in de markt. Van de merken Smartoptics en Signia weten wij dat de kwaliteit goed is.  Let erop dat de precisie van de scanner minimaal 50 micron is.

 

Graag hier even op letten;

  1. Wij kunnen alleen scans ontvangen van orders voor zachte otoplastieken en slaapdopjes.
  2. De files in .STL format opsturen. (Eventueel kan .ASC ook.)
  3. Graag 1 file per oorafdruk met de indicatie R of L (om aan te geven van welke kant de oorafdruk is, rechts of links).
  4. Graag de file opslaan onder de naam: “ordernummer_naam van de klant_L of R”
  5. Het bestelformulier gehoorbescherming of oorstukjes invullen en toevoegen aan de order-email.
  6. Tenslotte willen we graag weten welk afdrukmateriaal is gebruikt, zodat we een eventuele opdikking daaraan kunnen aanpassen. Voor oorafdrukken voor het produceren van gehoorbeschermers adviseren wij om het afdrukmateriaal Otoform A soft (blauw) te gebruiken.

scanner oorafdrukken