Het is prominent in het nieuws op dit moment: gehoorschade bij kinderen.
Fijn dat u hier bent. NOIZEZZ biedt verschillende mogelijkheden voor gehoorbescherming voor kinderen en kinder oordopjes.

Bescherming van kinderoren in lawaai

 

Het gehoor van kinderen ondergaat nog een hele ontwikkeling, na de geboorte. In de baarmoeder kan een baby al de stem van de moeder horen en lage harde geluiden. Verder niet veel omdat het gehoororgaan nog in ontwikkeling is. De ontwikkeling gaat stapje voor stapje. Het kunnen onderscheiden van verschillende geluiden gebeurt pas na een half jaar. De rest van het eerste jaar wordt het gehoororgaan goed ontwikkeld, maar is nog lang niet klaar. In de loop van een paar jaren leert een kind pas spraak echt verstaan. Waar volwassenen door ervaring woorden kunnen invullen als het lawaaiig is moeten kinderen dat nog leren. Is het dus lawaaiig, dan zal een kind slechter kunnen verstaan als de spraak niet boven het lawaai uitkomt. Een goed gehoor is dus belangrijk voor de ontwikkeling van taal.

Baby’s en kleine kinderen zijn gevoeliger dan volwassenen voor een overdosis aan lawaai. Dus is extra zorgvuldigheid en bescherming nodig. Dan moet niet alleen hun gehoorgang beschermd worden maar zelfs het mastoid bot (dikke gedeelte van het bot achter de oorschelp) om te voorkomen dat de overdosis aan geluid via de schedel alsnog te veel schade veroorzaakt. Dan zijn kinderoorkappen heel noodzakelijk.

Maatwerk oordopjes voor kinderen

kinder gehoorbeschermingVoor kinderen vanaf 6 jaar kunnen wij maatwerk gehoorbescherming maken. Als uw kind heel gevoelig is voor geluid bijvoorbeeld of op school kunnen maatwerk gehoorbeschermers erg fijn zijn. Onze specialisten maken daarvoor een afdrukje van de oren van uw kind. Bij aflevering wordt heel secuur gekeken of de pasvorm perfect is. Neemt u telefonisch contact op voor een afspraak! (023- 5544010)

Uit de kant en klare NOIZEZZ lijn, adviseren wij u de kleinste maatjes (maat s en m) uit onze herbruikbare premiumlijn. U vindt in deze lijn naast gehoorbescherming ook kleine maatjes zwem– en slaapdopjes voor uw kind.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen herbruikbare NOIZEZZ Plug&Play gebruiken om hun oren te beschermen.

 

Jongeren en studenten

Naast gehoorbescherming voor kinderen, kun je bij ons ook terecht voor gehoorbescherming als je naar festivals, feesten en concerten gaat. Geen schuimpjes hè… maar gehoorbescherming met een filter. Valt mooi weg in je oor en je kunt met onze gehoorbescherming ook gewoon met je vrienden praten.

Maar wist je dat gehoorbescherming ook kan helpen bij school, leren en studeren? Het dempt omgevingsgeluiden en impulsen weg, het verlaagt je stressniveau waardoor je je goed kunt concentreren.

Laat je informeren door ons, we zijn er voor je.